Legalisatie en apostille

Hendriks & Fleuren Zuyd Notarissen is u graag van dienst bij het verzorgen van een legalisatie en de bemiddeling bij een apostille.

Direct contact opnemen

Legalisatie (mede in het kader van de WWFT)

Iedere notaris in Nederland kan uw handtekening legaliseren. Als er door een instantie gevraagd wordt om een legalisatie van uw handtekening, dient u naar een notariskantoor van uw keuze te gaan alwaar u de handtekening plaatst op het betreffende document. Let op: de handtekening plaatst u pas op het notariskantoor!

U dient zich te legitimeren aan de hand van een geldig legitimatiebewijs. Als de notaris met zekerheid uw identiteit heeft vastgesteld én heeft vastgesteld dat úzelf de handtekening heeft geplaatst en niet iemand anders, dan zet de notaris de legalisatieverklaring onder het document. Op deze wijze kan er achteraf geen onenigheid ontstaan over de echtheid van uw handtekening.

Apostille

In dit geval wordt de handtekening van de notaris op echtheid gecontroleerd. Dit gebeurt door de Rechtbank van het arrondissement waar de notaris werkzaam is. Veelal wordt dit gevraagd wanneer de instantie in het buitenland gehuisvest is. De Rechtbank rekent hiervoor griffierecht.

Heeft u vragen over bovenstaande, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.